Необходими продукти :
- 2 картофа
- 1 морков
- сол на вкус
- 200г гъби печурки
- 1 глава лук
- 30г масло
- черен пипер на вкус
- 250г заквасена сметана
- 2-3 стръка магданоз
Начин на приготвяне :
Картофите и морковът се настъргват и сваряват. Лукът се нарязва на ситно и се запържва с маслото. Добавят се и нарязаните печурки. Оставят се да се позапържат за около 4-5 минутки, като се разбърква от време на време, след което се добавя заквасената сметана. След още 2-3 минути се сваля от котлона. Сварените вече зеленчуци се отцеждат от половината вода, пасират се, подправят се с подправките според вкуса ви и се смесват с гъбената смес. Разбърква се добре до хомогенност. Ако желаете може да върнете сместа на котлона за около още 3-4 минутки. Супичката се сервира гореща, поръсена със скълцан пресен магданоз. По желание може да се добави шепа крутони.
0 коментара:
Публикуване на коментар