Необходими продукти :
- 500г свинско вратно месо
- 2 глави лук
- 200г зеленчуков микс "Мексико" - грах, моркови и царевица
- 150г гъби печурки
- 1-2 червени чушки ( по желание)
- 2-3 с.л брашно
- сол, черен пипер и кимион на вкус
- мазнина за пържене
- 2-3с.л доматено пюре
- щипка захар
- 2-3 стръка пресен магданоз
- 2 скилидки чесън
- 50мл бяло вино
- 150мл вода
Начин на приготвяне:
Месото се нарязва на кубчета. Подправя се със сол, черен пипер и кимион на вкус. След това се овалва в брашно и се изпържва до полу готовност. Разпределя се равномерно в подходяща тавичка. В същата мазнина се запържват нарязаните на полумесец глави лук, нарязаните гъби, чушката и зеленчуците. Разбърква се добре, добавят се доматеното пюре,щипката захар,виното и водата. Оставя се така за около 10 минути на минимална температура, като се разбърква от време на време. Непосредствено преди свалянето от котлона, се добавят скълцаните скилидки чесън и пресен магданоз. Разбърква се, след което месото се залива с готовата зеленчукова салца. Запича се в предварително загрята на 180 градуса фурна, за около 35-40 минути.
0 коментара:
Публикуване на коментар