RSS

неделя, 15 февруари 2015 г.

Свински хапки със салца "Mexico"

Необходими продукти :



  • 500г свинско вратно месо
  • 2 глави лук
  • 200г зеленчуков микс "Мексико" - грах, моркови и царевица
  • 150г гъби печурки 
  • 1-2 червени чушки ( по желание) 
  • 2-3 с.л брашно
  • сол, черен пипер и кимион на вкус
  • мазнина за пържене
  • 2-3с.л доматено пюре
  • щипка захар
  • 2-3 стръка пресен магданоз
  • 2 скилидки чесън
  • 50мл бяло вино 
  • 150мл вода



Начин на приготвяне: 


Месото се нарязва на кубчета. Подправя се със сол, черен пипер и кимион на вкус. След това се овалва в брашно и се изпържва до полу готовност. Разпределя се равномерно в подходяща тавичка. В същата мазнина се запържват нарязаните на полумесец глави лук, нарязаните гъби, чушката и зеленчуците. Разбърква се добре, добавят се доматеното пюре,щипката захар,виното и водата. Оставя се така за около 10 минути на минимална температура, като се разбърква от време на време. Непосредствено преди свалянето от котлона, се добавят скълцаните скилидки чесън и пресен магданоз. Разбърква се, след което месото се залива с готовата зеленчукова салца. Запича се в предварително загрята на 180 градуса фурна, за около 35-40 минути. 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...