Необходими продукти :
- 1 кг свинско бонфиле
- 500г морска сол
- 10 г брашно от чесън
- 10г черен пипер
- 10г млян кимион
- червен пипер на вкус
- 10г пушен червен пипер
- чубрица и риган на вкус
- 1-2 щипки подправка за пържоли на KOTANYI
- връвчици за завързване
Начин на приготвяне :
Месото се изчиства от мазнината и се подравнява. Парчетата месо се слагат в подходящ съд и се посоляват обилно с морската сол. Трябва да престоят така поне 24 часа, за да се изпече месото от солта. След това месото се накисва за 30 минути във вода и оцет, така че количеството да го покрие. Изплакват се и се овалват в предварително направената смес от подправки. Изтръскват се, за да падне ненужното. Правят се дупки във филето, през които се прекарват връвчици. Закачат се на проветриво място. След седмица или две, в зависимост от това как ги харесвате и от времето, са готови.
5 коментара:
Ехо! И малко чимен - кайзер филе.
Забравих- махн . Котамито- има глутамат
Забравих- махн . Котамито- има глутамат
Здравейте.
Колко оцет трябва да се сложи във водата?
И солта каква трябва да е, едра, финна, йодирана или не?
Публикуване на коментар