RSS

сряда, 2 декември 2015 г.

Пълнени яйчица с йогонеза и рулца от раци

Необходими продукти за 6 човека : 



  • 12 броя яйца
  • 60 мл йогонеза (по-долу)
  • 150г рулца от раци
  • 2-3 стръка скълцан пресен магданоз
  • сол и черен пипер на вкус


За соса йогонеза: 

  • 1 и 1/2 с.л майонеза
  • 3 с.л натурален гръцки йогурт (10% масленост)
  • 1ч.л лимонени корички
  • херметически съд - метален шейкър



Начин на приготвяне : 


Яйцата се сваряват в подсолена вода, след което се оставят да изтинат в студена вода. По този начин яйцата се обелват по-лесно. След като обелим яйцата, с помощта на остър и мокър нож премахваме горната част ( капачето ) на всяко яйце. В купата на блендер поставяме отделените капачета, пресния магданоз и рулцата от раци. Разбиваме 2-3 пъти. След това към сместа добавяме и премахнатите яйчни жълтъци, сол и черен пипер на вкус. Разбиваме до хомогенност. Добавя се и предварително разбитият в шейкъра гъст сос - йогонеза и лимонените корички. Разбърква се добре. Яйцата се пълнят със сместа с помощта на шприц или лъжичка. Сервират се студени. Добър апетит! 

1 коментара:

stela ignatova каза...

Kakvo e tova - iogoneza? Izglezda sablaznitelno !

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...