skip to main |
skip to sidebar
Необходими продукти:
- 500 грама свинско месо
- 500 грама картофи
- 1 глава лук
- 1 морков
- 100 грама топено сирене
- 300 грама кисело мляко
- 3 яйца
- 2 супени лъжици брашно
- 1-2 щипки чубрица
- сол и черен пипер на вкус
- олио за запръжка
Начин на приготвяне:
Лукът се нарязва на ситно и се запържва в олиото. Месото се нарязва на ситно. Добавя се към лука. Картофите се обелват и нарязват на кубчета. Прибавят се към сместа. Добавя се и нарязан на кубчета морков и се разбърква. След като се позапържи добре всичко, се добавя и топенето сирене и подправките. Изсипва се в тавичка, налива се една чаена чаша вода и се запича, докато течността се редуцира. През това време се приготвя заливката. Яйцата се разбиват с киселото мляко и брашното. Разбърква се и се подправя със сол на вкус. Ястието се залива и се запича до златиста коричка. Добър апетит!
0 коментара:
Публикуване на коментар