skip to main |
skip to sidebar
Необходими продукти:
- 400 грама кори за баница
- олио за запръжка и намазване
- 500 грама овкусена кайма
- една глава лук
- 100 грама маслини без костилки
- 1-2 супени лъжици доматено пюре
- една чаена лъжичка сух риган
- сол и черен пипер на вкус
- 2 супени лъжици брашно
- 200 милилитра прясно мляко
- 200 грама кисело мляко
- 150 грама настърган кашкавал
по желание
- 150 грама попарена коприва
- 100 грама гъби
Начин на приготвяне:
Тавата се намазва с малко олио, корите се разстилат. В тенджера се сгорещява малко мазнина, в която се запържват нарязаният лук и каймата. Подправя се със сол, черен пипер, доматено пюре и риган. Разбърква се и се прибавят нарязаните маслини, коприва и гъби (в случай, че добавите). Плънката се запържва и охлажда. След това се разстилат по 1-2 супени лъжици върху всяка кора и се навива във формата на охлюв. По същия начин се прави и с останалите продукти. Получените охлюви се подреждат в тавата. Загрява се малко олио, в което се запържва брашното и се разрежда със смес от прясното и кисело мляко. Подсолява се и се бърка докато се сгъсти. Баницата се поръсва с кашкавала, полива се с бешамела и за запича във фурна, загрята на 180 градуса до златиста коричка. Добър апетит!
0 коментара:
Публикуване на коментар