RSS

неделя, 18 юни 2017 г.

Мусака със заливка от крема сирене



Необходими продукти:


за мусаката
  • 1 килограм картофи
  • 500 грама овкусена кайма
  • 1 глава лук
  • 1 морков
  • 3 обелени меки домата
  • щипка захар
  • сол, черен пипер, червен пипер
  • 1 чаена лъжичка чубрица
  • няколко стръка пресен магданоз
  • 100 милилитра доматен сок
  • олио за запръжка
  • вода

за заливката

  • 3 яйца
  • 125 грама крема сирене
  • 300 грама кисело мляко
  • сол 

Начин на приготвяне:


Картофите се обелват, измиват и нарязват на кубчета. Олиото се загрява, лукът се нарязва ситно и се запържва в него, след което се добавя и каймата. След като сместа се позапържи се прибавят нарязан или настърган морков, наситнените меки домати, картофите, доматения сок, разбърка се и се подправя с щипка захар, сол, червен и черен пипер на вкус. Овкусява се с чубрицата, нарязания пресен магданоз и се налива около половин чаша вода. Ястието се оставя да къкри на слаб огън докато течността се редуцира - около 10 минути и се прехвърля в тава. Долива се още вода, да покрие зеленчуците и се запича в загрята фурна на 200 градуса за 30 минути. След това се охлажда и се залива със смес от разбити яйца, крема сирене, кисело мляко и сол според вкуса. Разпределя се равномерно с помощта на лъжица и се запича за още 10-15 минути до златиста коричка. Добър апетит!



0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...