Необходими продукти:
- 150 грама пресен спанак
- 400 грама сварен нахут
- 1/2 чаена чаша ориз
- 500 грама кайма смес
- 1 чаена лъжичка кимион
- 1/2 чаена лъжичка черен пипер
- щипка сол
- 1 глава лук
- няколко стръка пресен лук
- няколко стръкчета пресен джоджен
- 2-3 стръка пресен магданоз
- половин глава млечен чесън
- 1 чаена лъжичка червен пипер
- 1 мек домат
- 2-3 картофа
- 500 милилитра пилешки бульон или вода
- олио за запръжка
Начин на приготвяне:
Каймата се подправя със сол, черен пипер, кимион и настърган стар лук. Омесва се и се оформят кюфтенца. Запържват се в сгорещено олио, прибавят се нарязани ситно пресен лук и спанак. Добавя се червен пипер, настърган домат и нарязани на кубчета картофи. Към сместа се слага нахута, чесъна, джоджена, ориза, магданоза и бульона. Разбърква се и се намаля мощността на котлона. Ястието се оставя да ври на слаб огън до готовност. От картофите яхнията ще се сгъсти, но ако желаете по-плътен сос прибавете една супена лъжица размито във вода брашно. Вкусът се допълва чудесно с няколко люти чушки. Добър апетит!
0 коментара:
Публикуване на коментар