RSS

сряда, 7 юни 2017 г.

Спаначена яхния с нахут, ориз и кюфтенца











Необходими продукти:


  • 150 грама пресен спанак
  • 400 грама сварен нахут
  • 1/2 чаена чаша ориз
  • 500 грама кайма смес
  • 1 чаена лъжичка кимион
  • 1/2 чаена лъжичка черен пипер
  • щипка сол
  • 1 глава лук
  • няколко стръка пресен лук
  • няколко стръкчета пресен джоджен
  • 2-3 стръка пресен магданоз
  • половин глава млечен чесън
  • 1 чаена лъжичка червен пипер
  • 1 мек домат
  • 2-3 картофа
  • 500 милилитра пилешки бульон или вода
  • олио за запръжка


Начин на приготвяне:


Каймата се подправя със сол, черен пипер, кимион и настърган стар лук. Омесва се и се оформят кюфтенца. Запържват се в сгорещено олио, прибавят се нарязани ситно пресен лук и спанак. Добавя се червен пипер, настърган домат и нарязани на кубчета картофи. Към сместа се слага нахута, чесъна, джоджена, ориза, магданоза и бульона. Разбърква се и се намаля мощността на котлона. Ястието се оставя да ври на слаб огън до готовност. От картофите яхнията ще се сгъсти, но ако желаете по-плътен сос прибавете една супена лъжица размито във вода брашно. Вкусът се допълва чудесно с няколко люти чушки. Добър апетит! 


0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...