skip to main |
skip to sidebar
Необходими продукти:
- 700 грама брашно
- 250 милилитра топло прясно мляко
- 1/3 чаена чаша олио
- 1/2 чаена лъжичка захар
- 1 чаена лъжичка сол
- няколко цели кренвирша
- 10 грама сусам
- 1/3 кубче жива мая
- 2 разбити яйца + жълтък за намазване
Начин на приготвяне:
Брашното се изсипва в купа и се добавя солта. Маята се размива в млякото, заедно със захарта. Олиото се смесва с яйцата, разбърква се и течните съставки се комбинират със сухите. Замесва се меко тесто и се оставя да втаса. След това се разделя на равни части, разточва се и се изрязват лентички. Кренвиршите се завиват с изрезките тесто, така че да се покрият добре от всички страни и се подреждат в застлана с хартия за печене тава. Намазват се с разбит жълтък и се поръсват със сусам. След като удвоят обема си се изпичат в загрята на 200 градуса фурна за 30 минути. Напръскват се със студена вода и се завиват, за да омекнат. Добър апетит!
0 коментара:
Публикуване на коментар