RSS

събота, 16 септември 2017 г.

Месеница със сусам и кренвиршчета


Необходими продукти:


  • 1 килограм брашно
  • 42 грама прясна мая
  • 350 милилитра прясно мляко, топло
  • 1 чаена лъжичка захар
  • 2 чаени лъжички сол
  • 1/2 чаена чаша разтопено масло
  • 3 яйца + част от жълтъка за намазване
  • сусам за поръсване
  • 6 кренвирша, разрязани на две


Начин на приготвяне:


Брашното се пресява и слага в купа. В друг съд се налива топлото мляко, добавя се маята, захарта и солта. Разбърква се. Яйцата се разбиват, налива се маслото и заедно с предната смес се добавят към брашното, в което сте направили кладенче. Замесва се меко тесто и се изчаква да втаса. Разделя се на равни части, разточват се и се изрязват триъгълници по дължината на блата. Всяка половинка от колбасите се слага в широката част на изрезките и се завива към тясната. Получените кроасани се подреждат в тава, застлана с лист пергамент. Разположението, както и украсата са по ваш избор. Месеницата се намазва с масло, разбит жълтък и се поръсва със сусам. След удвояване на обема се изпича на 180 градуса за 45 минути. Добър апетит! 


0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...