RSS

неделя, 10 септември 2017 г.

Дърпани охлювчета със сирене и масло





Необходими продукти:




  • 400 грама фини точени кори, може и домашно
  • 120 грама разтопено масло за намазване
  • 200 грама натрошено сирене
  • 2 супени лъжици брашно
  • 3 супени лъжици кисело мляко
  • 3 яйца
  • 1 чаена лъжичка захар
  • 1 и 1/2 чаена лъжичка сол
  • 30 милилитра газирана вода
  • олио за намазване на тавата



Начин на приготвяне:


Корите се разстилат две по две, като втортата кора, вътрешната, се накъсва ситно и се напръсква с масло. Отгоре се разпределя от сиренето и се завива на нестегнато руло. Всички рула се навиват във формата на охлюви и се подреждат в намазана с олио тава. Отгоре се глазират с останалото масло. В купа се разбиват яйцата, добавя се млякото, солта, захарта, брашното и водата. Сместа се разбърква до хомогенност и се разпределя върху всяко охлювче. Фурната се загрява на 180 градуса, запичат се в началото 15 минути само отдолу, след което градусите се увеличават на 200 и процесът на печене продължава около 20 минути, по средата на фурната. След готовност охлювите се напръскват със студена вода или се намазват с масло и се завиват за 20 минути с чиста кърпа. Добър апетит!



0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...