Необходими продукти:
- 1 килограм картофи
- сол, черен пипер на вкус
- 5 яйца
- 200 грама натрошено сирене
- 1 настъргана глава лук
- половин връзка нарязан пресен магданоз
- чубрица на вкус или копър
- олио за пържене
- 1 скилидка чесън
- 2 супени лъжици цедено мляко
- 2 супени лъжици майонеза
- сок от половин лимон
- сол според вкуса
Начин на приготвяне:
Обелете картофите и ги настържете на едро ренде. Отцедете ги от излишната вода и сложете в купа. Добавете сол, черен пипер, сирене, лук, магданоз, чубрица или копър. Разбъркайте и добавете яйцата. Размесете добре до хомогенност. В тиган загрейте олио, загребете от картофената смес с помощта на лъжица и изсипете във врящата мазнина. Пържете от двете страни до получаването на хрупкава златиста коричка. Поднесете кюфтенцата топли, гарнирайте ги със сос по ваш избор. Аз използвах чеснов сос, който приготвих като комбинирах цеденото мляко с майонезата, добавих пресован чесън, сок от лимон и сол. Да ви е вкусно!
0 коментара:
Публикуване на коментар