Необходими продукти :
- 2-3 пилешки бутчета
- 4-5 по-големи картофа
- 1 ч.л къри
- 1 ч.л червен пипер
- сол и черен пипер на вкус
- 30 г масло
- 2-3 стръка пресен копър
- 2 скилидки чесън
- 80г топено сирене за мазане
- 2 стръка магданоз
- щипка риган
Начин на приготвяне:
Пилешките бутчета се измиват и подсушават. Кърито се смесва с червения пипер, солта и черния пипер. Към тази смес се добавя малко разтопено масло и бутчетата се намазват с нея. Слагат се в тавичка. Обелваме, измиваме и нарязваме на кубчета картофите. Запържваме ги в останалото масло. Разбъркваме добре, добавяме сол на вкус, щипка риган и пресованите скилидки чесън. Разбъркваме отново, след което прибавяме скълцания копър и магданоз. Оставяме за 2-3 минутки на слаб огън. Преди да махнем картофките от котлона добавяме топеното сирене и разбъркваме добре. Към овкусените бугчета добавяме маслено-чесновите картофки и запичаме в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност. Добър апетит. По желание може да гарнирате ястието със сос по избор.