RSS

понеделник, 1 февруари 2016 г.

Пилешки бутчета с маслено-чеснови картофки и топено сирене

Необходими продукти : 





  • 2-3 пилешки бутчета 
  • 4-5 по-големи картофа
  • 1 ч.л къри
  • 1 ч.л червен пипер
  • сол и черен пипер на вкус
  • 30 г масло 
  • 2-3 стръка пресен копър
  • 2 скилидки чесън
  • 80г топено сирене за мазане
  • 2 стръка магданоз 
  • щипка риган 



Начин на приготвяне:

Пилешките бутчета се измиват и подсушават. Кърито се смесва с червения пипер, солта и черния пипер. Към тази смес се добавя малко разтопено масло и бутчетата се намазват с нея. Слагат се в тавичка. Обелваме, измиваме и нарязваме на кубчета картофите. Запържваме ги в останалото масло. Разбъркваме добре, добавяме сол на вкус, щипка риган и пресованите скилидки чесън. Разбъркваме отново, след което прибавяме скълцания копър и магданоз. Оставяме за 2-3 минутки на слаб огън. Преди да махнем картофките от котлона добавяме топеното сирене и разбъркваме добре. Към овкусените бугчета добавяме маслено-чесновите картофки и запичаме в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност. Добър апетит. По желание може да гарнирате ястието със сос по избор.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...