Супата се получи разкошна, плод на въображение и съображение към собствения вкус и към този на половинката ми. Супата съчетава два вкуса в един, много приятна и подходяща за сезона. Като имаме предвид, че е края на месец март, а времето е студено - няма по-вкусно от топла и сгряваща ни супа. Ето как да си я направите:
Необходими продукти :
- 250 г овкусена кайма
- 150 г спанак
- 150 г лапад
- 1 глава стар лук
- 1 морков
- 1-2 картофчета
- 1 мек домат
- сол, черен пипер на вкус
- 2-3 стръка пресен джоджен
- 1/2 ч.ч ориз
- щипка чубрица
- шепа фиде
- 1-2 стръка пресен магданоз
- олио
за застройката :
- 1-2 яйца
- 200 г кисело мляко
- 1 с.л царевично брашно
Начин на приготвяне :
В тенджера наливаме вода и добавяме олиото, около 2 супени лъжици. Най-напред оформяме топчетата от каймата и ги добавяме към супата, за да пуснат бульонче. Разбъркваме. Добавяме нарязаният на ситно лук, нарязаните морков, картофи и домат. Добавяме сол и черен пипер на вкус. Разбъркваме отново. Прибавяме измитите добре и скълцани на ситно лапад и спанак. Слагаме ориза и оставяме супата да къкри на слаб огън. Към края на готвенето добавяме скълцания джоджен, чубрицата и фидето. Изключваме котлона. След като поизстине супата правим застройка от разбитото с кисело мляко и брашно яйце. Добавяме към застройката един черпак от супата, разбъркваме и връщаме сместа обратно. При сервиране поднасяме супата поръсена със скълцан пресен магданоз.