RSS

неделя, 27 март 2016 г.

Супа топчета с лапад и спанак

Супата се получи разкошна, плод на въображение и съображение към собствения вкус и към този на половинката ми. Супата съчетава два вкуса в един, много приятна и подходяща за сезона. Като имаме предвид, че е края на месец март, а времето е студено - няма по-вкусно от топла и сгряваща ни супа. Ето как да си я направите: 





Необходими продукти : 

  • 250 г овкусена кайма
  • 150 г спанак 
  • 150 г лапад 
  • 1 глава стар лук 
  • 1 морков 
  • 1-2 картофчета 
  • 1 мек домат
  • сол, черен пипер на вкус 
  • 2-3 стръка пресен джоджен 
  • 1/2 ч.ч ориз 
  • щипка чубрица 
  • шепа фиде 
  • 1-2 стръка пресен магданоз 
  • олио 

за застройката : 
  • 1-2 яйца 
  • 200 г кисело мляко 
  • 1 с.л царевично брашно 

Начин на приготвяне : 

В тенджера наливаме вода и добавяме олиото, около 2 супени лъжици. Най-напред оформяме топчетата от каймата и ги добавяме към супата, за да пуснат бульонче. Разбъркваме. Добавяме нарязаният на ситно лук, нарязаните морков, картофи и домат. Добавяме сол и черен пипер на вкус. Разбъркваме отново. Прибавяме измитите добре и скълцани на ситно лапад и спанак. Слагаме ориза и оставяме супата да къкри на слаб огън. Към края на готвенето добавяме скълцания джоджен, чубрицата и фидето. Изключваме котлона. След като поизстине супата правим застройка от разбитото с кисело мляко и брашно яйце. Добавяме към застройката един черпак от супата, разбъркваме и връщаме сместа обратно. При сервиране поднасяме супата поръсена със скълцан пресен магданоз.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...