RSS

неделя, 8 юни 2014 г.

Салата " Медитеранео"

Необходими продукти :


  • 200г салата айсберг
  • 100г радичио
  • 100г рукола 
  • 2-3 листа салата лоло роса 
  • консерва риба тон в зехтин
  • сол на вкус
  • сок от половин лайм 

Начин на приготвяне : 

Айсбергът се накъсва на ситно в подходяща купа, добавя се накълцаното радичио, руколата, накъсаните листа салата лоло роса и сокът от лайма. Посолява се на вкус и се разбърква добре. Оставя се в хладилник за 30 мин, след което се сервира, гарнирана с риба тон. Може да се добави допълнително зехтин според вашия вкус. 

сряда, 4 юни 2014 г.

Салата с фарфале

Необходими продукти :


  • 500г фарфале 
  • 200г майонеза
  • 150г шунка
  • 1 домат
  • 2бр. кисели краставички
  • 7-8 нарязани зелени маслини 
  • 2-3 стръка магданоз
  • 1 с.л цедено кисело мляко
  • подправки на вкус - сол, черен пипер, чесън на прах


Начин на приготвяне : 


Пастата се сварява, измива се със студена вода и се прецежда през гевгир.Изсипва се в подходяща купа. Към нея се добавят нарязаните маслини, домат, шунка и кисели краставички. Разбърква се добре, след което се добавят скълцаният магданоз, подправките, майонезата и цеденото мляко.Отново се разбърква добре и се оставя в хладилник поне за 30 минути.

вторник, 27 май 2014 г.

Кюфтета от тиквички

Необходими продукти :


  • 1 кг тиквички
  • 1 глава лук
  • 2 яйца
  • сол на вкус, кимион и черен пипер на вкус
  • 2 с.л кисело мляко
  • 1 връзка пресен копър и 3-4 скилидки чесън
  • 150-200 г брашно и царевично брашно смес
  • 100г краве сирене
  • 50 настърган пармезан 


Начин на приготвяне : 






Тиквичките се настъргван на едро ренде, осоляват се, добавя се кимион и черен пипер според вкуса, добавят се и яйцата, киселото мляко, настърганият лук, сирене и пармезан.Всичко се разбърква много добре, след което се прибавя и брашното.Може да излезе малко повече - бърка се до получаването на гъста каша. Оставя се за 30 минути на хладно, за да стегне малко, след което се загребва с лъжица от сместа и се изпържва в силно сгорещеното олио.

сряда, 21 май 2014 г.

Редено свинско със зеленчуци и бяло вино

Необходими продукти : 


  • 700г свинско вратно месо
  • 60г масло
  • 1ч.ч брашно
  • 200г печурки
  • 1 връзка зелен лук
  • 50мл бяло вино 
  • сол на вкус
  • 2-3 мариновани червени чушки или пресни
  • черен пипер и кимион на вкус


Начин на приготвяне:

Месото се нарязва на пържолки. Овкусяват се със сол, черен пипер и кимион на вкус, след което се овалват в брашно. Запържват се леко в половината от маслото и се подреждат в подходяща тава. Печурките се нарязват на филийки и заедно със скълцания лук и чушка се запържват в останалото масло.
 Добавят се към ястието, като се нареждат между пържолките. Добавя се и бялото вино и около 1ч.ч вода. Пече се в умерена фурна около 40 минути.

събота, 10 май 2014 г.

Салата с рукола

Необходими продукти : 

  • 50 г рукола (1/2 пакет)
  • 2 домата
  • маслини
  • 2 стръка зелен лук
  • 2 с.л. зехтин
  • 1 ч.л. ябълков или балсамов оцет
  • 1 краставица 
  • 1 морков


Начин на приготвяне : 

Руколата се измива добре със студена вода, след което се отцежда и оставя в купа. Към нея се добавят нарязаните на кубчета домати и краставица, нарязаният на ивици морков и скълцаният зелен лук. Добавят се маслините, овкусява се със сол, оцет и зехтин според вкуса ви и  се разбърква.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...