skip to main |
skip to sidebar
Необходими продукти :
- 200г салата айсберг
- 100г радичио
- 100г рукола
- 2-3 листа салата лоло роса
- консерва риба тон в зехтин
- сол на вкус
- сок от половин лайм
Начин на приготвяне :
Айсбергът се накъсва на ситно в подходяща купа, добавя се накълцаното радичио, руколата, накъсаните листа салата лоло роса и сокът от лайма. Посолява се на вкус и се разбърква добре. Оставя се в хладилник за 30 мин, след което се сервира, гарнирана с риба тон. Може да се добави допълнително зехтин според вашия вкус.
Необходими продукти :
- 500г фарфале
- 200г майонеза
- 150г шунка
- 1 домат
- 2бр. кисели краставички
- 7-8 нарязани зелени маслини
- 2-3 стръка магданоз
- 1 с.л цедено кисело мляко
- подправки на вкус - сол, черен пипер, чесън на прах
Начин на приготвяне :
Пастата се сварява, измива се със студена вода и се прецежда през гевгир.Изсипва се в подходяща купа. Към нея се добавят нарязаните маслини, домат, шунка и кисели краставички. Разбърква се добре, след което се добавят скълцаният магданоз, подправките, майонезата и цеденото мляко.Отново се разбърква добре и се оставя в хладилник поне за 30 минути.
Необходими продукти :
- 1 кг тиквички
- 1 глава лук
- 2 яйца
- сол на вкус, кимион и черен пипер на вкус
- 2 с.л кисело мляко
- 1 връзка пресен копър и 3-4 скилидки чесън
- 150-200 г брашно и царевично брашно смес
- 100г краве сирене
- 50 настърган пармезан
Начин на приготвяне :
Тиквичките се настъргван на едро ренде, осоляват се, добавя се кимион и черен пипер според вкуса, добавят се и яйцата, киселото мляко, настърганият лук, сирене и пармезан.Всичко се разбърква много добре, след което се прибавя и брашното.Може да излезе малко повече - бърка се до получаването на гъста каша. Оставя се за 30 минути на хладно, за да стегне малко, след което се загребва с лъжица от сместа и се изпържва в силно сгорещеното олио.
Необходими продукти :
- 700г свинско вратно месо
- 60г масло
- 1ч.ч брашно
- 200г печурки
- 1 връзка зелен лук
- 50мл бяло вино
- сол на вкус
- 2-3 мариновани червени чушки или пресни
- черен пипер и кимион на вкус
Начин на приготвяне:
Месото се нарязва на пържолки. Овкусяват се със сол, черен пипер и кимион на вкус, след което се овалват в брашно. Запържват се леко в половината от маслото и се подреждат в подходяща тава. Печурките се нарязват на филийки и заедно със скълцания лук и чушка се запържват в останалото масло.
Добавят се към ястието, като се нареждат между пържолките. Добавя се и бялото вино и около 1ч.ч вода. Пече се в умерена фурна около 40 минути.
Необходими продукти :
- 50 г рукола (1/2 пакет)
- 2 домата
- маслини
- 2 стръка зелен лук
- 2 с.л. зехтин
- 1 ч.л. ябълков или балсамов оцет
- 1 краставица
- 1 морков
Начин на приготвяне :
Руколата се измива добре със студена вода, след което се отцежда и оставя в купа. Към нея се добавят нарязаните на кубчета домати и краставица, нарязаният на ивици морков и скълцаният зелен лук. Добавят се маслините, овкусява се със сол, оцет и зехтин според вкуса ви и се разбърква.