Рецептата тук -> http://rusianamihailova.blogspot.com.es/2013/06/1.html
вторник, 10 юни 2014 г.
Пица с хамон серано, хамон йорк и зеленчуци
Необходими продукти :
За тестото :
- 500г брашно
- ½ кубче жива мая
- 3с.л зехтин
- Щипка кафява захар
- Щипка сол
- 1с.л заквасена сметана
- 200мл хладка вода
За плънка на пицата :
- 2 с.л доматено пюре, смесено с риган, босилек и чубрица на вкус
- 150 г хамон серано
- 150 г хамон йорк
- 100 г пресни нарязани печурки
- 2 блокчета топено сирене
- 2 бр. кисели краставички
- 200 г настъргана моцарела
Начин на приготвяне :
Брашното се
изсипва в подходяща купа, като в средата се прави кладенче. В друга по-малка
купа се смесват хладката вода, зехтинът, захарта, солта, заквасената сметана и
маята. Разбърква се добре. Получената смес се добавя към брашното и се замесва
тесто. След като втаса, с помощта на брашно се разточват блатове. Намазват се
със сместа от подправки и доматено пюре. Отгоре се нареждат гъбките, нарязаното
топено сирене, наситнените краставички.
Върху тях се подреждат тънки резенчета хамон серано и хамон йорк. Пиците се
наръсват с моцарела и се запичат в пещ или фурна до готовност.
Етикети:
пица
неделя, 8 юни 2014 г.
Салата " Медитеранео"
Необходими продукти :
- 200г салата айсберг
- 100г радичио
- 100г рукола
- 2-3 листа салата лоло роса
- консерва риба тон в зехтин
- сол на вкус
- сок от половин лайм
Начин на приготвяне :
Айсбергът се накъсва на ситно в подходяща купа, добавя се накълцаното радичио, руколата, накъсаните листа салата лоло роса и сокът от лайма. Посолява се на вкус и се разбърква добре. Оставя се в хладилник за 30 мин, след което се сервира, гарнирана с риба тон. Може да се добави допълнително зехтин според вашия вкус.
Етикети:
Салати
сряда, 4 юни 2014 г.
Салата с фарфале
Необходими продукти :
- 500г фарфале
- 200г майонеза
- 150г шунка
- 1 домат
- 2бр. кисели краставички
- 7-8 нарязани зелени маслини
- 2-3 стръка магданоз
- 1 с.л цедено кисело мляко
- подправки на вкус - сол, черен пипер, чесън на прах
Начин на приготвяне :
Пастата се сварява, измива се със студена вода и се прецежда през гевгир.Изсипва се в подходяща купа. Към нея се добавят нарязаните маслини, домат, шунка и кисели краставички. Разбърква се добре, след което се добавят скълцаният магданоз, подправките, майонезата и цеденото мляко.Отново се разбърква добре и се оставя в хладилник поне за 30 минути.
Етикети:
Салати
вторник, 27 май 2014 г.
Кюфтета от тиквички
Необходими продукти :
- 1 кг тиквички
- 1 глава лук
- 2 яйца
- сол на вкус, кимион и черен пипер на вкус
- 2 с.л кисело мляко
- 1 връзка пресен копър и 3-4 скилидки чесън
- 150-200 г брашно и царевично брашно смес
- 100г краве сирене
- 50 настърган пармезан
Начин на приготвяне :
Тиквичките се настъргван на едро ренде, осоляват се, добавя се кимион и черен пипер според вкуса, добавят се и яйцата, киселото мляко, настърганият лук, сирене и пармезан.Всичко се разбърква много добре, след което се прибавя и брашното.Може да излезе малко повече - бърка се до получаването на гъста каша. Оставя се за 30 минути на хладно, за да стегне малко, след което се загребва с лъжица от сместа и се изпържва в силно сгорещеното олио.