RSS

неделя, 23 ноември 2014 г.

Сладък салам с овесени ядки, портокалови кори, ябълка, мед и канела

Необходими продукти : 



  • 250г чаени бисквити
  • 90г краве масло ( 1 пакетче и половина)
  • 1с.л мед 
  • 5г канела
  • кората на 1 портокал 
  • 1 ябълка
  • 100г овесени ядки 



Начин на приготвяне : 


Бисквитите се смилат с блендер или се начукват в хаванче на ситно. Към тях се добавя канелата, овесените ядки, настърганата ябълка и портокаловите корички. Разбърква се добре. Маслото се разтапя, към него се добавя медът, разбърква се и се прибавя към бисквитената смес. Изсипва се върху парче алуминиево фолио. Размесва се с ръце, като се оформя във формата на салам.Завива се на стегнато руло и се оставя на хладно поне за час. Добър апетит! 

сряда, 19 ноември 2014 г.

Палачинки с мед

Необходими продукти :


  •  2 яйца
  • 1 и 1/2 ч.ч. брашно
  • щипка сол 
  • щипка захар
  • 1ч.ч. прясно мляко 
  • половин чаена чаша студена вода
  • 1 с.л заквасена сметана
  • мед за намазване 


Начин на приготвяне :  


Яйцата се разбиват, добавят се солта, захарта, прясното мляко, водата и заквасената сметана. Разбърква се добре, след което се добавя и пресятото брашно. Отново се разбърква - сместа трябва да бъде средна по гъстота ( с консистенцията на боза).  Добре е да постои поне 1-2 часа.Палачинките се пържат на слаб огън, като предварително тиганът се намазва с масло. Когато палачинките се отлепят  сами  по краищата и може лесно да се повдигнат с лопатка, са готови за обръщане. Готовите палачинки се намазват с мед и малко масълце и се навиват.

Домашно филе

Необходими продукти : 

  • 1 кг свинско бонфиле
  • 500г морска сол 
  • 10 г брашно от чесън
  • 10г черен пипер
  • 10г млян кимион 
  • червен пипер на вкус
  • чубрица и риган на вкус
  • подправка за пържоли на KOTANYI (вместо поотделно черен пипер и кимион) 
  • връвчици за завързване 

Начин на приготвяне :



Месото се изчиства от мазнината и се подравнява. Парчетата месо се слагат в подходящ съд и се посоляват обилно с морската сол. Трябва да престоят така поне 24 часа, за да се изпече месото от солта. След това месото се накисва за 30 минути във вода и оцет, така че количеството да го покрие. Изплакват се и се овалват в предварително направената смес от подправки. Изтръскват се, за да падне ненужното. Правят се дупки във филето, през които се прекарват връвчици. Закачат се на проветриво място. След седмица или две, в зависимост от това как ги харесвате, са готови. 


четвъртък, 13 ноември 2014 г.

Кюфтета на скара

Необходими продукти : 

  • 1 кг кайма 
  • 10г млян кимион
  • 10г млян черен пипер
  • 3-4 стръка пресен магданоз
  • 1 глава лук
  • сол и чубрица на вкус 


Начин на приготвяне : 


Към каймата се добавят ситно нарязаният лук и магданоз, кимион, чубрица, сол и черен пипер. Каймата се омесва много добре и се оставя да отлежи поне за 1-2 часа. Правят се кюфтета, които се пекат на предварително загрята скара. Поднасят се със салата според сезона.

сряда, 5 ноември 2014 г.

Баница с масло

http://rusianamihailova.blogspot.com/2014/01/blog-post.html





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...