петък, 26 декември 2014 г.
Меден тиквеник
Етикети:
с кори за баница,
с мед,
с тиква
четвъртък, 25 декември 2014 г.
Честито Рождество Христово, скъпи приятели! Наслаждавайте се на миговете, прекарани със семейството, защото за безценни!
вторник, 23 декември 2014 г.
Домашни бонбони с фъстъци и шоколад
Необходими продукти :
- 250-300 г бисквити с масло
- 60г краве масло
- кората на 1 портокал
- 100г смлени фъстъци
- шоколадови пръчици за украса
- стърготини бял шоколад за украса
- 1 с.л течен шоколад
Начин на приготвяне :
Бисквитите се смилат с блендер на много ситно. Към тях се добавят портокаловите корички, разбърква се и се прибавя разтопеното, но не горещо масло. Прибавят се и смлените ядки и шоколадът, след което всичко се размесва добре и се оформя тесто. Още докато е меко се оформят бонбони, които се овалват в пръчици или стърготини. Поставят се в подходящи формички или поднос. Оставят се в хладилник да стегнат. По желание може да се направи и украса от шоколад.
събота, 20 декември 2014 г.
Запеканка със свинско, топено сирене, гъби и картофи
Необходими продукти:
- 500г свинско вратно месо
- сол, черен пипер, кимион на вкус
- 25г масло
- 1 глава лук
- 1 морков
- 200г гъби - печурки
- 2-3 стръка копър
- 2 стръка магданоз
- скилидка чесън
- 100мл готварска сметана
- 50г топено сирене
- 50мл бира
- 3-4 средно големи картофа
- 150г кашкавал
Начин на приготвяне :
Свинското месо се нарязва на фино, овкусява се с подправките и се нарежда в леко намаслена тава. В подходяща тенджера се запържват нарязаният на шайби лук, морковът, нарязаните гъбки. Разбърква се, след което се добавят скълцаните копър, магданоз и чесън. Отново се разбърква. Оставя се около 5-10 минути да се позапържи, след това се прибавят нарязаните на шайби картофи. Всичко се обърква добре, добавя се сметаната,бирата и топеното сирене. Оставя се да къкри 5 минутки, след което сместа се изсипва и разпределя върху месото. Запича се в предварително загрята фурна на 200 градуса около 40 минути. Непосредствено преди изкарването от фурната се поръсва с настърган кашкавал и се дозапича още десет минути.
Етикети:
запеканки,
със свинско месо