RSS

петък, 26 декември 2014 г.

Меден тиквеник

Необходими продукти : 


  •  1 пакет точени кори - 500г
  • 1 кг настъргана тиква
  • 200г смлени орехови ядки
  • 60г масло за запръжка на тиквата
  • канела и 2 с.л мед
  • олио
  • пудра захар за поръсване


Начин на приготвяне :


За целта вземате подходяща тава, намазнявате я с олио добре. Маслото разтопявате и в него се запържва тиквата, след около 4-5 минутки се добавят канелата и медът и непосредствено след тях се прибавят и смлените орехи. Тази смес се оставя да поизстине малко. Разстилате кора и разпределяте от сместа върху нея. Завивате кората на руло и нареждате в тавата.Така се процедира с всички кори докато свършат и докато се получи хубав, оформен тиквеник.Загряваме фурната предварително на 180 градуса и печем до зачервяване на корите - около 15 минути. Вече готовият тиквеник се запръсква със студена вода и веднага след това се наръсва обилно с пудрата захар. Става невероятен на вкус!

1 коментара:

Sefa Gencal каза...

Hayırlı haftalar, çok güzel ve leziz görünüyor. Ellerinize sağlık.

Saygılar.

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...