skip to main |
skip to sidebar
Необходими продукти :
- 1 пакет точени кори - 500г
- 1 кг настъргана тиква
- 200г смлени орехови ядки
- 60г масло за запръжка на тиквата
- канела и 2 с.л мед
- олио
- пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне :
За целта вземате подходяща тава, намазнявате я с олио добре. Маслото разтопявате и в него се запържва тиквата, след около 4-5 минутки се добавят канелата и медът и непосредствено след тях се прибавят и смлените орехи. Тази смес се оставя да поизстине малко. Разстилате кора и разпределяте от сместа върху нея. Завивате кората на руло и нареждате в тавата.Така се процедира с всички кори докато свършат и докато се получи хубав, оформен тиквеник.Загряваме фурната предварително на 180 градуса и печем до зачервяване на корите - около 15 минути. Вече готовият тиквеник се запръсква със студена вода и веднага след това се наръсва обилно с пудрата захар. Става невероятен на вкус!
1 коментара:
Hayırlı haftalar, çok güzel ve leziz görünüyor. Ellerinize sağlık.
Saygılar.
Публикуване на коментар