RSS

сряда, 20 май 2015 г.

Мини омлетчета с шпеков салам и пресен лук

Рецептата - тук


вторник, 19 май 2015 г.

Овчарска салата

Необходими продукти : 


  • 3-4 средно големи домата
  • 1 краставица
  • 1 връзка пресен лук
  • 2-3 печени и обелени червени чушки
  • 150 гр. мариновани гъби
  • 150 гр. шунка
  • 100 гр. кашкавал
  • 100 гр. сирене
  • 2 твърдо сварени яйца
  • маслини за украса
  • магданоз
  • олио или зехтин
  • оцет
  • сол

Начин на приготвяне :


Доматите се нарязват на кубчета, краставицата на четвъртинки, чушките на ситно, шунката на кубчета, лукът на ситно. Всичко се смесва. След това се прибавят гъбите и нарязан на ситно магданоз. Овкусява се с олио, оцет и сол. Отгоре се настъргват сиренето и кашкавалът. Украсява се с нарязаните яйца и маслините.


понеделник, 18 май 2015 г.

Пикантни пресни картофки с бира и вино

 Необходими продукти : 




  • 1.5 кг пресни картофи
  • 1 ч.ч. бира
  • 1 ч.ч. бяло вино
  • 40 г масло
  • 1/2 ч.ч. олио
  • 2 с.л. горчица
  • 3 с.л. соев сос
  • 4 скилидки чесън
  • пресен розмарин, копър
  • черен пипер, лют червен пипер, сол



Начин на приготвяне :


Картофките се остъргват от люспите, измиват се и се нареждат в тава. Всички други продукти се смесват, добавя се 1 ч.ч. вода и картофите се заливат със сместа. Разбъркват се добре. Захлупват се с по-голяма тава и се пекат за около 1 час във фурната. При сервиране може да се намажат с масло и да се поръсят с магданоз.

Шоколадова торта с ягоди, банани и шоко криспи

Необходими продукти за 3 блата: 



  • 6 бр. яйца
  • 500 г кристална захар
  • 500 г брашно
  • 6 с.л. вода
  • 200 г ягоди
  • 2 банана 
  • 500 мл течна сметана за разбиване
  • сироп от компот или захарен сироп 
  • 400г течен шоколад "Nutella" 
  • 50 г шоколадови криспи ( шоколадови дражета ) 

Начин на приготвяне : 





Яйцата, захарта и водата се разбиват с миксер на висока степен , до пълното разтваряне на захарта . Брашното се добавя по малко, като се намалява степента на миксера до минимум. Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса. Докато видимо не започне да променя цвета си и да има изпечен цвят не се отваря фурната. Пробва се с клечка - тя трябва да излезе суха. Оставя се във фурната на отворена врата около 5 минути. Изважда се и се оставя да изстине напълно. Правят се по същия начин и останалите блатове. Готовият вече блат се сиропира със сиропа от компот и се оставя за 3-4 минути така, докато попие напълно течността. След това се намазва с течния шоколад равномерно, покрива се с нарязания на колелца банан. По съшия начин се процедира и с останалите блатове. Последният блат се покрива с шоколад, върху който се разпределят шоколадовите криспи. Сметаната се разбива и с помощта на шприц се правят кантовете и бордюрите на тортата. Декорира се с ягодите. По желание ягодите може да се полеят с тънка струйка шоколад. Бон апети ! 






неделя, 17 май 2015 г.

Френска супа с гъби



Необходими продукти : 



  • 1 резен зеле
  • 2 бр. моркови
  • 2 бр. картофи
  • 300 г пресни гъби
  • олио
  • 2 бр. жълтъци
  • черен пипер, сол
  • малки охлювчета от паста
  • оцет



Начин на приготвяне : 


Зелето, морковите и картофите се настъргват, а гъбите се нарязват на филийки. Продуктите се запържват в олиото или масло. Посоляваме, заливаме с 3-4 чаши вода, след което оставяме да се свари хубаво. След като са се сварили хубаво картофите. морковите, гъбите и зелето се слагат малките охлювчета от паста и се вари още 5 минути. Накрая се подправя с жълтъците, оцет и черен пипер.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...