Необходими продукти :
- 1 глава лук
- 1 стрък праз
- сол, черен пипер и кимион на вкус
- щипка червен пипер
- 25г масло
- 2 стръка пресен магданоз
- 50мл червено вино
- 500г свинско месо, нарязано на кубчета
Начин на приготвяне:
Лукът и празът се нарязват и запържват в маслото, след което се добавя и нарязаното месо, предварително овкусено с подправките. Добавя се червеният пипер и се разбърква. Оставя се около 5 минутки да се запържи добре, като се разбърква, след което се добавя и виното. Отново се оставя около 10 - 15 минутки на слаб огън, като се разбърква периодично. Хапките се сервират поръсени със скълцан пресен магданоз.
0 коментара:
Публикуване на коментар