RSS

понеделник, 29 декември 2014 г.

Коледен венец



Необходими продукти :



  • 200г майонеза 
  • 500г сварени картофи
  • 150г шпеков салам или шунка
  • 2бр. сварени моркови
  • 100г размразен грах
  • 2-3бр.кисели краставички
  • 2 сварени яйца
  • 2 връзки пресен копър
  • 1 връзка пресен лук
  • продукти за декорация по избор - репички, чери домати, магданоз, моркови и др.




Начин на приготвяне : 

Картофите, морковите, саламът и краставичките се нарязват на ситно. Добавя се грахът, подправя се на вкус със сол. Яйцата се настъргват на ситно ренде, добавя 
се майонезата и се разбърква добре.Сместа се охлажда за 30 мин. Слага в подходяща по-голяма чиния и се оформя във формата на венец. Декорира се с пресния копър, като клонките се нареждат върху него и отстрани, така че да се се покрие от всички страни. По средата се прави вдлъбнатина.Покрива се със скълцания зелен лук. Останалата декорация е плод на вашето въображение :).

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...