Необходими продукти:
- 2-3 броя изчистена пъстърва
- 1 лимон
- 2 глави лук или 1 връзка пресен лук
- 3-4 стръка пресен магданоз
- 2-3 стръкчета розмарин
- 2-3 стръка копър
- подправка за риба на вкус
- черен пипер на вкус
- зехтин
- алуминиево фолио
- 50мл бира
- 50г смлени орехи
Начин на приготвяне:
Пъстървата се измива и намазва със смес от бирата и подправката за риба. По средата се пълни с нарязани шайби лимон и лук.Добавят се ореховите ядки. Подправя се със скълцания магданоз,копър и розмарин. Овкусява се с черен пипер на вкус, след което се наръсва хубаво със зехтин. Завива се във фолио и се запича в предварително загрята фурна около час. Непосредствено преди изваждането от фурната (15 минути), се разгъва от фолиото, за да се позапече малко. Гарнира се със салата от варени картофи или зеле и моркови.
0 коментара:
Публикуване на коментар