RSS

понеделник, 1 декември 2014 г.

Питка със сирене и семена

Необходими продукти : 


 

  • 2 бр. яйца (едното за намазване)
  • 42 г прясна мая (1 кубче)
  • 250 мл прясно мляко
  • 250 мл вода
  • 1 ч.л. захар
  • 1/2 с.л. сол
  • около 300 г сирене
  • масло за намазване
  • около 1 и 1/2 кг брашно
  • сeмена за поръсване ( сусам, маково семе и др.) 



Начин на приготвяне : 




Маята с прясното мляко,леко затоплено и 1 с.л. захар + 1 с.л. брашно се оставя да втаса. Брашното се пресява и се прави кладенче, в което се слагат хладката вода, яйцето, солта и вече готовата мая.Замесва се средно меко тесто и се оставя да почине 20 минути. Вече втасало, тестото се дели на 3 топки, всяка се разточва - намазва се с масло (разтопено) и се наръсва със сирене. Навива се на руло и се нарязва на парченца. Така се процедира с всяка топка. Нареждат се в намазнена тава и се завиват с кърпа да втасат - около 50-60 минути. Вече втасалата питка се намазва с 1 яйце, разбито с 1 с.л. олио и се поръсва със сусам (може и с маково семе). Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса. 



0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...