RSS

понеделник, 24 октомври 2016 г.

Редена мусака





Необходими продукти:



  • 500 г кайма
  • 500 г картофи
  • 1 глава лук
  • 1 морков
  • 1-2 бр.по-меки домати
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1/2 ч.л. кимион
  • 1/2 ч.л. чубрица
  • 2-3 стръка магданоз
  • сол и черен пипер на вкус
  • олио за запръжка 




за заливката:


  • 2  яйца
  • 300 г кисело мляко
  • 2-3 с.л. брашно



Начин на приготвяне:

Лукът се нарязва на ситно и се запържва в 3-4 с.л. олио. Прибавя се каймата и се пържи, докато стане на зрънца. Овкусява се с подправките, добавят се настърганите домати и морков. Разбърква се и се оставя да поври така около 5-6 минути. След това сместа се сваля от котлона и се оставя встрани. Картофите се обелват, измиват и подсушават. Нарязват се на шайби. С половината от тях се покрива плътно дъното на подмазнена тава. Плънката се разпределя отгоре и върху нея се нареждат останалите картофи. Налива се малко топла вода. Пече се в предварително загрята фурна на 200 С за 30 минути, докато течността се редуцира. Заливката се приготвя по следния начин: яйцата се разбиват с киселото мляко. Прибавя се брашното. Мусаката се залива и се връща във фурната за 10-15 минути, докато се запече. Поднася се с кисело мляко. Добър апетит!



0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...