Необходими продукти :
- 250 г овкусена кайма
- 1 глава лук
- 1 морков
- 1 домат
- 1-2 картофа
- 1-2 червени чушки
- щипка чубрица
- щипка червен пипер
- 2-3 стръка пресен керевиз
- 4-5 стръка пресен магданоз
- сол и черен пипер на вкус
- шепа фиде или ориз
- олио
за застройката :
- 250 г кисело мляко
- 2 жълтъка
Начин на приготвяне:
В тенджера наливаме вода и добавяме олиото, около 2 супени лъжици. Най-напред нарязваме лука, моркова, домата, чушката и картофа на ситно. Слагаме ги във водата. След това оформяме топчетата от каймата. Добавяме и тях. Разбъркваме. Подправяме на вкус със сол, черен и червен пипер. Прибавяме щипка чубрица. Разбъркваме отново. Оставяме да къкри на слаб огън. Към края на готвенето добавяме и фидето. След като поизстине супата правим застройка от разбитите с киселото мляко жълтъци. Поръсваме със скълцан пресен магданоз и керевиз. Сервираме топла! Добър апетит!
0 коментара:
Публикуване на коментар