RSS

четвъртък, 20 октомври 2016 г.

Пъстра салата с годжи бери и хинап



Необходими продукти :



  • 1/2 бр салата айсберг
  • 40 г сушени плодчета годжи бери
  • 4-5 броя хинапчета
  • 50 г царевичка от консерва
  • 185 г риба тон в зехтин
  • 3-4 стръка магданоз
  • сол на вкус






Начин на приготвяне: 


Листата от айсберга се измиват, подсушават се и се нарязват на ситно. Слагат се в салатиера или подходяща купа.  Към тях се добавя консервата с риба тон, заедно със зехтина и скълцаният пресен магданоз. Подправя се със сол на вкус. Разбърква се. След това се гарнира с предварително попарените и подсушени плодчета годжи бери. Добавят се и нарязаните хинапчета и царевичката. Украсява се с магданоз и се сервира. Салатата няма нужда от допълнително овкусяване с оцет или с лимонов сок, защото се съчетава перфектно с леко киселите плодчета годжи бери. Добър апетит!



0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...