skip to main |
skip to sidebar
Необходими продукти:
- 1-2 домата
- 1 краставица
- глава червен лук
- 2-3 стръка пресен магданоз
- 1-2 печени чушки
- 2 сварени яйца
- 100 г сирене
- 4-5 броя листа от айсберг
- зехтин и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Като цяло плънката за айсберговите листа е по Ваш избор. Варианти има много - с гъбки, с царевичка, с руска, с млечна салата и т.н. Аз съм се спряла на обикновена салата от домати, краставици, печени чушки, лук, пресен магданоз и сирене. Доматите измивам, подсушавам и нарязвам на ситно. Краставицата и чушките също. Слагам в купа. Добавям наситнен лук, магданоз и подправям на вкус със сол и зехтин. Леко разбърквам. Настъргвам сиренето на ситно ренде. Листата от айсберга измивам, подсушавам и слагам върху дъска. От готовата салата слагам върху едно листо и свивам на сарма, като подпъхвам добре краищата. По същия начин правя и останалите. Броят им варира според желаното количество. Украсявам с нарязани сварени яйца. Сервират се веднага, но може да се увият в стреч фолио и да се поднесат по-късно. Идеята е подходяща както за делници, така и за празници :) Добър апетит!
0 коментара:
Публикуване на коментар