RSS

вторник, 18 октомври 2016 г.

Салата "Айсберг сармички"
























Необходими продукти:

  • 1-2 домата 
  • 1 краставица 
  • глава червен лук 
  • 2-3 стръка пресен магданоз
  • 1-2 печени чушки
  • 2 сварени яйца 
  • 100 г сирене
  • 4-5 броя листа от айсберг
  • зехтин и сол на вкус

Начин на приготвяне: 



Като цяло плънката за айсберговите листа е по Ваш избор. Варианти има много - с гъбки, с царевичка, с руска, с млечна салата и т.н. Аз съм се спряла на обикновена салата от домати, краставици, печени чушки, лук, пресен магданоз и сирене. Доматите измивам, подсушавам и нарязвам на ситно. Краставицата и чушките също. Слагам в купа. Добавям наситнен лук, магданоз и подправям на вкус със сол и зехтин. Леко разбърквам. Настъргвам сиренето на ситно ренде. Листата от айсберга измивам, подсушавам и слагам върху дъска. От готовата салата слагам върху едно листо и свивам на сарма, като подпъхвам добре краищата. По същия начин правя и останалите. Броят им варира според желаното количество. Украсявам с нарязани сварени яйца. Сервират се веднага, но може да се увият в стреч фолио и да се поднесат по-късно. Идеята е подходяща както за делници, така и за празници :) Добър апетит!



0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...