RSS

сряда, 12 октомври 2016 г.

Кифлички с дулсе де лече





Необходими продукти:  


  • 1 кг брашно 
  • 3 бр. яйца
  • 250 мл прясно мляко
  • 1 ч.ч захар
  • щипка сол
  • 1 кубче мая
  • 40 г масло 
  • 1/2 ч.ч олио 
  • 1-2 ванилийки
  • 1 жълтък за намазване
  • 150-200 г дулсе де лече
  • 10 г маково семе или сусам

Начин на приготвяне : 



Маята се разтваря в топлото прясно мляко заедно с 1 с.л. захар и се оставя на топло. Яйцата се разбиват със захарта до побеляване, постепенно се добавя разтопеното и леко охладено масло и олиото. Прибавят се втасалата мая и ванилиите. Брашното се изсипва в подходящ съд, прави се кладенче по средата и сместа се изсипва вътре. Замесва се.  Меси се добре, докато се получи меко тесто. Оставя се да бухне на топло. След това тестото се разделя на топки, които се разточват и нарязват на триъгълници. В края на всеки се слага малко дулсе де лече и се завива от широката към тясната страна, така че да се оформи кифличка. Аз използвах за едната част дулсе де лече, а за останалата - локум. Подреждаме в тавичка, върху хартия за печене. Кифличките намазваме с жълтък, поръсваме с маково семе и оставяме да втасат отново. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30-40 минути. След изпичането завиваме с влажна кърпа. Да ви е сладко ! 


0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...