RSS

понеделник, 26 декември 2016 г.

Коледна погача с късмети





Необходими продукти : 


  • 1 кг брашно 
  • 1 кубче мая за хляб
  • 1 ч.л захар 
  • 1 с.л сол  
  • 1/2 ч.ч олио 
  • 2 яйца 
  • 200 мл прясно мляко  
  • жълтък за намазване 
  • семена по избор за поръсване
  • късмети

Начин на приготвяне:


Брашното се пресява в голяма купа и в средата се прави кладенче. Маята се размива с топлото мляко или вода. Добавя се захарта и солта. Разбърква се. Яйцата се разбиват и се смесват с олиото. Към тях добавяме размитата мая и сместа изсипваме към брашното. Замесваме меко тесто и оставяме да втаса. След втасването, тестото се накъсва на части. В средата на всяка се слага късметче. Притискат се краищата, за да се затвори и се прави на топка. По същия начин в останалата част. Получените тестени топки подреждаме в намазнена форма или тава. Намазваме с жълтък питката и поръсваме със семена по избор. Оставяме погачата да втаса отново. След това печем на 180 градуса, около 40-45 минути. Поднасяме топла. Да ви е сладко. Ухае божествено! Весели празници !


0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...