Необходими продукти :
- 2 бр. яйца
- 1 ч.ч. захар
- 4 с.л. мед
- 1/2 ч.ч. олио
- 30 г масло
- 10 г бакпулвер
- 1 ч.л. канела
- 2 ч.ч брашно
- кората на 1 портокал
- 2 с.л разтопен двуцветен шоколад
- 50 г сусам
Начин на приготвяне :
Захарта се разбива с яйцата. Към брашното се добавят бакпулверът, канелата и настърганата портокалова кора. Маслото и олиото се смесват и се добавят към яйчната смес. Разбърква се добре и се изсипва към брашното. С намаслени ръце се измесва тесто. Разделя се на части, които се разточват и се изрязват с формички по желание. Нареждат се в покрита с хартия за печене тавичка. Пекат се в умерена фурна. След като се изпекат, се оставят да изстинат и се декорират от едната страна с шоколад. След което се потапят от същата страна в сусам. Съхраняват се на хладно и в метална кутия, в която нарязваме 3-4 резенчета ябълка, за да омекнат меденките и да се ароматизират. Добър апетит!
0 коментара:
Публикуване на коментар