RSS

петък, 2 декември 2016 г.

Портокалови меденки с шоколад и сусам


Необходими продукти : 

  • 2 бр. яйца
  • 1 ч.ч. захар
  • 4 с.л. мед
  • 1/2 ч.ч. олио
  • 30 г масло
  • 10 г бакпулвер
  • 1 ч.л. канела
  • 2 ч.ч брашно
  • кората на 1 портокал 
  • 2 с.л разтопен двуцветен шоколад
  • 50 г сусам


Начин на приготвяне : 


Захарта се разбива с яйцата. Към брашното се добавят бакпулверът, канелата и настърганата портокалова кора. Маслото и олиото се смесват и се добавят към яйчната смес. Разбърква се добре и се изсипва към брашното. С намаслени ръце се измесва тесто. Разделя се на части, които се разточват и се изрязват с формички по желание. Нареждат се в покрита с хартия за печене тавичка. Пекат се в умерена фурна. След като се изпекат, се оставят да изстинат и се декорират от едната страна с шоколад. След което се потапят от същата страна в сусам. Съхраняват се на хладно и в метална кутия, в която нарязваме 3-4 резенчета ябълка, за да омекнат меденките и да се ароматизират. Добър апетит! 


0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...