RSS

неделя, 11 декември 2016 г.

Накъсана баница с праз и козе сирене





Необходими продукти : 


  • 500 г кори за баница
  • 2 стръка праз 
  • 150-200 г натрошено козе сирене
  • 300 г кисело мляко
  • 60 мл газирана вода
  • 4 яйца
  • олио


Начин на приготвяне:



Намазваме с олио подходяща тавичка. Празът се нарязва и запържва в малко мазнина. Корите за баница се разстилат, вземат се две по две. Върху тях се разпределят 1-2 лъжички от запържения праз и се поръсва със сирене. След това останалите кори не се редят, а се накъсват върху плънката. Редуват се. По този начин нареждаме баницата, докато свършат корите, като между тях се наръсва олио. Разбиват се яйцата. Добавя се киселото мляко и газираната вода. Разбъркваме. Баницата се залива със сместа и се изпича до готовност в предварително загрята фурна. След изпичането се напръсква със студена вода и се завива. Поднася се топла. Добър апетит!


0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...