skip to main |
skip to sidebar
Необходими продукти :
- 3-4 бр варени картофи
- 50-100 г нарязан на кубчета бекон
- 2 броя сварени яйца
- 3-4 листа зелена салата
- 1/2 краставица
- 1/2 връзка зелен лук
- 100-150 г настърган кашкавал
- 2 с.л кисело мляко
- 2-3 броя топени сиренца (триъгълни)
- 100 мл прясно мляко
- 1 с.л млечна майонеза (лека майонеза)
- сок от половин лимон
- зехтин и сол на вкус
- няколко чери доматчета за украса
- 1-2 филийки хляб за крутони
Начин на приготвяне:
Нарязваме картофите на кубчета и ги разпределяме в купички за салата. Добавяме нарязан на кубчета бекон. Яйцата настъргваме на ренде и разпределяме в купичките. Листата зелена салата се нарязват в друга купа. Към тях се слагат скълцаният лук, краставицата, нарязана на ситно, сол, зехтин и лимонов сок. Разбърква се добре. От тази смес разпределяме в купите за салата, в които сме сложили картофите и останалите продукти. По желание може да разбъркаме леко. Добавяме настъргания кашкавал. Сосът към салатката е много вкусен и става бързо и лесно. Топените сиренца се смесват с прясното мляко и се загряват. Разбъркват се с телена бъркалка, докато се разтопят. Към тях добавяме киселото мляко и майонезата. Разбъркваме отново до хомогенност. Оставяме в хладилник за кратко, за да стегне. През това време нарязваме филийките на малки кубченца. Слагаме ги в тавичка, намазана със зехтин. Разбъркваме ги лекичко и посоляваме. Печем във фурна (200 градуса) до златиста и хрупкава коричка. Оставяме ги да се охладят. През това време разпределяме соса върху салатките. Украсяваме по желание или с чери доматки, или с маслини, а може и с рингове лук, както съм показала на снимките. Добавяме крутоните и стрък магданоз и сервираме! Добър апетит!
0 коментара:
Публикуване на коментар