Необходими продукти :
- 1 глава лук
- 1 кг картофи
- 2-3 парченца наденица или карначета
- 150-200 г натрошено сирене
- 2-3 стръка копър
- 2-3 скилидки чесън
- мазнина за запръжка
- сол, черен пипер на вкус
- 2-3 стръка пресен магданоз
- 2 яйца
- 300г кисело мляко
- 50 мл бира
- 1-2 с.л брашно
Начин на приготвяне:
Лукът се обелва, измива се и се нарязва на полумесеци. Запържва се в сгорещена мазнина. След това се оставя да се задуши, заедно с предварително нарязаните на шайби картофи. Подправя се на вкус със сол и черен пипер. Към тях добавяме и нарязаната на парченца наденица и разбъркваме. Добавят се скълцаните копър и скилидки чесън. Изсипваме сместа в подходяща тава. Поръсваме с натрошеното сирене и леко разбъркваме. Заливаме ястието със заливка от две разбити яйца, смесени с киселото мляко, бирата и брашното. Запичаме в предварително загрята фурна, на 200 градуса, около 30 минути. След готовност поднасяме със скълцан пресен магданоз. Добър апетит!
0 коментара:
Публикуване на коментар