RSS

сряда, 7 декември 2016 г.

Макаронена салата с риба тон и зеленчуци





Необходими продукти :


  • 300 г макарони или друг вид дребна паста
  • 200 г млечна майонеза
  • черен пипер на вкус
  • 2-3 бр кисели краставички 
  • 5-6 маслини без костилки
  • 1 връзка зелен лук и няколко стръка магданоз
  • 50 г царевица от консерва
  • 1 консерва риба тон 
  • нарязани на ситно маслини 
  • 1-2 стръка копър
  • 1 домат за украса 


Начин на приготвяне:

Слагаме пастата да се свари. През това време можем да приготвим млечната майонеза. Изсипваме в купата на пасатор 150 мл прясно мляко и добавяме на тънка струйка 300 мл олио. Добавянето на мазнината става постепенно, а с пасатора се разбива по повърхността. Количеството на мазнината зависи от желаната от нас гъстота на майонезата. Като започне да се посгъстява добавяме 1 или 2 с.л сок от киселите краставички и продължаваме разбиването до желаната гъстота.. Овкусяваме леко с черен пипер и разбъркваме. Получената майонеза слагаме в хладилник, за да стегне. След като пастата се свари я охлаждаме със студена вода и я прецеждаме през гевгир. Слагаме я в дълбока купа. Към нея добавяме нарязани на ситно кисели краставички и маслинки, скълцан копър, царевицата и рибата тон. Към получената смес прибавяме вече изстудената майонеза и разбъркваме внимателно. Изсипваме салатата в подходяща платовидна чиния,оформяме я и украсяваме с маслини, нарязан на ситно зелен лук, магданоз и домат. Добавете към салатката и подходяща напитка и се насладете на вкуса им. Добър апетит! 


0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...