skip to main |
skip to sidebar
Необходими продукти :
- 300 г макарони или друг вид дребна паста
- 200 г млечна майонеза
- черен пипер на вкус
- 2-3 бр кисели краставички
- 5-6 маслини без костилки
- 1 връзка зелен лук и няколко стръка магданоз
- 50 г царевица от консерва
- 1 консерва риба тон
- нарязани на ситно маслини
- 1-2 стръка копър
- 1 домат за украса
Начин на приготвяне:
Слагаме пастата да се свари. През това време можем да приготвим млечната майонеза. Изсипваме в купата на пасатор 150 мл прясно мляко и добавяме на тънка струйка 300 мл олио. Добавянето на мазнината става постепенно, а с пасатора се разбива по повърхността. Количеството на мазнината зависи от желаната от нас гъстота на майонезата. Като започне да се посгъстява добавяме 1 или 2 с.л сок от киселите краставички и продължаваме разбиването до желаната гъстота.. Овкусяваме леко с черен пипер и разбъркваме. Получената майонеза слагаме в хладилник, за да стегне. След като пастата се свари я охлаждаме със студена вода и я прецеждаме през гевгир. Слагаме я в дълбока купа. Към нея добавяме нарязани на ситно кисели краставички и маслинки, скълцан копър, царевицата и рибата тон. Към получената смес прибавяме вече изстудената майонеза и разбъркваме внимателно. Изсипваме салатата в подходяща платовидна чиния,оформяме я и украсяваме с маслини, нарязан на ситно зелен лук, магданоз и домат. Добавете към салатката и подходяща напитка и се насладете на вкуса им. Добър апетит!
0 коментара:
Публикуване на коментар