Необходими продукти:
- 2-3 бутчета, измити и нарязани на порции
- 5-6 броя пресни картофи
- 1-2 супени лъжици масло
- сол, черен пипер на вкус
- 2-3 стръка пресен копър
- 1 чаена лъжичка чубрица
- 50 милилитра бяло вино
- 2-3 резена лимон
Начин на приготвяне:
Бутчетата се подсушават и се сотират в маслото. Отцеждат се и се оставят настрана. В същата мазнина се запържват пресните картофи - цели и се изпиват в тава. Гарнират се с месото. Ястието се подправя със сол, черен пипер, чубрица и вино. Налива се една чаша вода и яденето се покрива с втора тава, запича се в загрята на 180 градуса фурна за 40 минути. След това горната тава се маха и се запича за 10 минути. Преди сервиране се поръсва с нарязан ситно пресен копър и се гарнира с лимонови резенчета. Добър апетит!
0 коментара:
Публикуване на коментар