RSS

събота, 22 април 2017 г.

Хрупкава пица с колбас, сирене и яйца


Необходими продукти:


  • 400 грама брашно
  • 1 пакетче суха мая
  • една чаена чаша топла вода
  • 1-2 чаени лъжички зехтин
  • щипка сол
  • щипка захар

за гарнитура

  • 2 супени лъжици доматено пюре
  • 2 стръка пресен босилек
  • 2 стръка пресен риган
  • 1 чаена лъжичка чубрица
  • 100 грама натрошено сирене
  • 1-2 броя колбаси по избор
  • 2 сварени и нарязани яйца
  • 100 грама кашкавал
  • 2 стръка пресен магданоз
  • пушен червен пипер за поръсване

Начин на приготвяне:


Брашното се пресява в купа, заедно със солта, захарта и маята. Водата и зехтина се смесват и добавят към първата смес. Замесва се тесто и се оставя да втаса. От полученото тесто излизат два блата за пици. Разделя се на две, разточва се и се слага в тава, покрита с хартия за печене. Намазва се с доматено пюре, поръсва се с нарязан босилек, риган и чубрица. Гарнира се със сирене, нарязани колбаси и сварени яйца, кашкавал и пресен магданоз. Поръсва се с пушен червен пипер и се изпича на 200 градуса за 15-20 минути. Разрязва се и се хапва топла, топла! Добър апетит! 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...