RSS

събота, 6 май 2017 г.

Сливенска салата


Необходими продукти:

  • 1/2 салата айсберг или прясно зеле
  • 200 грама майонеза (може и млечна)
  • 250 грама царевица от консерва
  • 150-200 грама шунка
  • 2-3 стръка пресен копър
  • 2-3 листенца прясна мента
  • сол и лимонов сок на вкус
  • маслини за украса


Начин на приготвяне:


Айсбергът се нарязва ситно и се слага в купа, към която се прибавят майонезата, царевицата и нарязаната на кубчета шунка. Подправя се със сол, нарязани пресни мента, копър и лимонов сок на вкус. Разбърква се и се украсява с маслини. Поднася се студена с напитка по избор. Добър апетит!


0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...