Необходими продукти:
- 1 килограм брашно
- 2 пакетчета суха мая
- 1 чаена лъжичка захар
- 1 супена лъжица сол
- 3-4 супени лъжици зехтин
- около 300 милилитра топла вода
- 150 грама микс сурови семена по избор
Начин на приготвяне:
Брашното се пресява в купа, към която се прибавят маята, захарта, солта, зехтина, семената и накрая водата. Замесва се тесто, оформя се топка, набрашнява се и се слага в намазнена изцяло чугунена или метална тенджера. Търпеливо се изчаква тестото да втаса и се изпича в загрята на 180 градуса фурна за 40 минути. След готовност се завива с влажна кърпа. Хлябът се разрязва, след като се охлади напълно. Добър апетит!
0 коментара:
Публикуване на коментар