RSS

понеделник, 1 май 2017 г.

Копривена яхния с картофи, грах и месо




Необходими продукти:


  • 1 глава лук
  • 500 грама картофи
  • 500 грама свинско месо за готвене
  • сол, черен пипер, кимион
  • 2-3 шепи прясна коприва
  • половин връзка пресен джоджен
  • 1 чаена лъжичка червен пипер
  • 1 мек домат, нарязан на ситно
  • 200 грама грах или царевица от консерва
  • 2-3 стръка пресен копър
  • 1-2 скилидки чесън
  • олио за запръжка
  • 1-2 чаени чаши вода и 50 мл бира


Начин на приготвяне:

Копривата се измива и попарва в гореща вода. Прецежда се, охлажда се и се нарязва. Лукът се наситнява и се запържва в сгорещено олио. Прибавя се нарязаното свинско месо, предварително овкусено със сол, черен пипер, кимион и доматът. Картофите се обелват, измиват и нарязват на кубчета. Добавят се към ястието, заедно с копривата. Подправя се с червен пипер, добавят се граха или царевицата, нарязаните джоджен, копър, скилидки чесън и се налива водата и бирата. Ястието се разбърква, мощността на котлона се намалява и се оставя да къкри на слаб огън до готовност. Добър апетит!


0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...