skip to main |
skip to sidebar
Необходими продукти:
- 1 глава лук
- 500 грама картофи
- 500 грама свинско месо за готвене
- сол, черен пипер, кимион
- 2-3 шепи прясна коприва
- половин връзка пресен джоджен
- 1 чаена лъжичка червен пипер
- 1 мек домат, нарязан на ситно
- 200 грама грах или царевица от консерва
- 2-3 стръка пресен копър
- 1-2 скилидки чесън
- олио за запръжка
- 1-2 чаени чаши вода и 50 мл бира
Начин на приготвяне:
Копривата се измива и попарва в гореща вода. Прецежда се, охлажда се и се нарязва. Лукът се наситнява и се запържва в сгорещено олио. Прибавя се нарязаното свинско месо, предварително овкусено със сол, черен пипер, кимион и доматът. Картофите се обелват, измиват и нарязват на кубчета. Добавят се към ястието, заедно с копривата. Подправя се с червен пипер, добавят се граха или царевицата, нарязаните джоджен, копър, скилидки чесън и се налива водата и бирата. Ястието се разбърква, мощността на котлона се намалява и се оставя да къкри на слаб огън до готовност. Добър апетит!
0 коментара:
Публикуване на коментар