RSS

понеделник, 29 май 2017 г.

Торта със сметаново шоколадов крем, шоколадови топченца и камъчета


Необходими продукти:



за блатовете


  • 3 яйца
  • 1 чаена чаша захар
  • 2 чаени чаши брашно
  • 10 грама бакпулвер
  • 5 грама ванилия
  • 1/2 чаена чаша олио
  • шипка сол


за тортата


  • 500 милилитра сметана за разбиване
  • 300 грама течен шоколад
  • 200 грама шоколадови топчета (криспи)
  • 200 грама шоколадови камъчета
  • бисквити по избор за украса (може и без тях)


Начин на приготвяне:







Яйцата се разбиват със захарта и се налива олиото. Към брашното се добавя бакпулвера, ванилията и солта. Двете смеси се комбинират, разбъркват и изсипват във форма за торта. Фурната се загрява на 180 градуса и се изпичат блатовете за 40 минути. След готовност се охлаждат и разрязват на три части. В купа се разбива сметаната, добавя се течния шоколад и се разбърква до хомогенност. Част от крема се слага в шприц. С получената смес се намазват блатовете, заглаждат се и последния се украсява с крем, шоколадови камъчета и топченца. С помощта на шприца се декорират бордовете на тортата и се украсява с бисквити и още криспи. Тортата се охлажда, преди да се поднесе. Добър апетит! 


0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...