RSS

неделя, 14 май 2017 г.

Скумрия Ропотамо на фурна



Необходими продукти:




  • 2 скумрии
  • 1 глава лук
  • 200 грама пресни печурки
  • 2 моркова
  • 3 меки домата или от консерва
  • 1 стрък пресен девесил
  • 2 стръка пресен керевиз
  • 1 чаена лъжичка червен пипер
  • 4 кисели краставички
  • 200 грама царевица от консерва
  • няколко стръка пресен магданоз
  • 2-3 резена лимон
  • 1 стрък зелен лук 
  • сол, черен пипер
  • олио за запръжка



Начин на приготвяне:


Ако рибата не е почистена е добре да бъде леко замразена, за да се отстранят вътрешностите по-лесно. Изчиства се, изплаква се и се нарязва на парчета, които се разпределят в тава. Олиото се загрява и се запържват обелените и нарязани лук, зелен лук, моркови и домати. Прибавят се гъбите, ако са ситни може и цели, нарязаните на колелца кисели краставички и царевицата. Сместа се подправя с червен пипер, черен пипер, сол, девесил и керевиз, скълцани ситно. Оставя се да къкри на слаб огън за 10-15 минути и се разпределя в тавата. Фурната се загрява на 200 градуса и ястието се запича за 30-35 минути. След като изстине се подправя със стръкчетата магданоз и лимонови резенчета. Добър апетит! 


0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...