skip to main |
skip to sidebar
Необходими продукти:
- 2 скумрии
- 1 глава лук
- 200 грама пресни печурки
- 2 моркова
- 3 меки домата или от консерва
- 1 стрък пресен девесил
- 2 стръка пресен керевиз
- 1 чаена лъжичка червен пипер
- 4 кисели краставички
- 200 грама царевица от консерва
- няколко стръка пресен магданоз
- 2-3 резена лимон
- 1 стрък зелен лук
- сол, черен пипер
- олио за запръжка
Начин на приготвяне:
Ако рибата не е почистена е добре да бъде леко замразена, за да се отстранят вътрешностите по-лесно. Изчиства се, изплаква се и се нарязва на парчета, които се разпределят в тава. Олиото се загрява и се запържват обелените и нарязани лук, зелен лук, моркови и домати. Прибавят се гъбите, ако са ситни може и цели, нарязаните на колелца кисели краставички и царевицата. Сместа се подправя с червен пипер, черен пипер, сол, девесил и керевиз, скълцани ситно. Оставя се да къкри на слаб огън за 10-15 минути и се разпределя в тавата. Фурната се загрява на 200 градуса и ястието се запича за 30-35 минути. След като изстине се подправя със стръкчетата магданоз и лимонови резенчета. Добър апетит!
0 коментара:
Публикуване на коментар