skip to main |
skip to sidebar
Необходими продукти:
- 500 грама кайма смес
- 1 глава лук
- 1 стрък зелен лук
- 3 стръка пресен магданоз
- 1 яйце
- черен пипер, кимион, сол на вкус
- 2 филийки стар хляб
- 100 милилитра тъмна бира
- 1 чаена лъжичка чили
- 1 скилидка чесън, нарязана ситно
- 1-2 супени лъжици оцет на ръцете
- мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Каймата се слага в купа и към нея се прибавят нарязани ситно зелен и стар лук, пресен магданоз и скилидка чесън. Чуква се яйцето, а хлябът се накисва в бирата, да попие добре. Добавя се към мляното месо и се подправя със сол, черен пипер, чили и кимион на вкус. Каймата се омесва добре и се охлажда за поне един час. Мазнината се загрява и ръцете се намазват с оцет. Оформят се кюфтета, които се изпържват и от двете страни до апетитна кафеникава коричка. Поднасят се топли с гарнитура по избор. Добър апетит!
0 коментара:
Публикуване на коментар