RSS

понеделник, 24 юли 2017 г.

Боб със зеленчуци и телешко месо


Необходими продукти:



  • 500 грама бял боб
  • 1 глава лук
  • 1 морков
  • 2 червени чушки
  • 1 зелена чушка
  • 1 глава чесън
  • 2 меки домата, обелени
  • сол, черен пипер и червен пипер на вкус
  • олио за запръжка
  • 400 грама телешко месо
  • 50 милилитра червено вино
  • няколко стръка пресен джоджен
  • няколко стръка пресен магданоз
  • 1 чаена лъжичка стрита чубрица


Начин на приготвяне:


Бобът се накисва от вечерта, на сутринта се сварява и прецежда, а водата се запазва. В тенджера се загрява мазнината и се запържват лука и месото, нарязано на кубчета. Добавят се нарязани на кубчета моркови, домати, чушки и небелени, цели скилидки чесън. Ястието се подправя със сол, червен и черен пипер на вкус и се разбърква. Наливат се виното, бульонът от варенето и се добавят чубрица, джоджен и магданоз. Мощността на котлона се намалява, бобът се оставя да къкри на слаб огън за час. Не е нужно да е сгъстява допълнително. За още по-вкусно и апетитно може да се добави люта чушка. Добър апетит!



0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...