Необходими продукти:
- 500 грама бял боб
- 1 глава лук
- 1 морков
- 2 червени чушки
- 1 зелена чушка
- 1 глава чесън
- 2 меки домата, обелени
- сол, черен пипер и червен пипер на вкус
- олио за запръжка
- 400 грама телешко месо
- 50 милилитра червено вино
- няколко стръка пресен джоджен
- няколко стръка пресен магданоз
- 1 чаена лъжичка стрита чубрица
Начин на приготвяне:
Бобът се накисва от вечерта, на сутринта се сварява и прецежда, а водата се запазва. В тенджера се загрява мазнината и се запържват лука и месото, нарязано на кубчета. Добавят се нарязани на кубчета моркови, домати, чушки и небелени, цели скилидки чесън. Ястието се подправя със сол, червен и черен пипер на вкус и се разбърква. Наливат се виното, бульонът от варенето и се добавят чубрица, джоджен и магданоз. Мощността на котлона се намалява, бобът се оставя да къкри на слаб огън за час. Не е нужно да е сгъстява допълнително. За още по-вкусно и апетитно може да се добави люта чушка. Добър апетит!
0 коментара:
Публикуване на коментар