Необходими продукти :
- 1 кг свинско месо за пържоли
- 200 г пресни печурки
- 2-3 шайби ананас от консерва или пресен
- 2с.л кисело мляко
- 1 ч.ч прясно мляко
- 1 с.л брашно
- сол, черен пипер и кимион на вкус
- 2-3 стръка пресен магданоз
- 60г масло
- олио
Начин на приготвяне :
Свинското месо за овкусява с подправките и се нарежда в подходяща тава. Върху свинското месо за нареждат нарязаните шайби ананас. Полива се с малко мазнина и се запича леко в предварително загрята фурна. През това време разтопяваме маслото , запържваме в него нарязаните печурки. Киселото и прясното мляко се разбиват докато се смесят добре и се прибавят към златистите печурки. Сосът се бърка докато лекичко започне да се посгъстява. След това с него се заливат вече запечените леко пържолки. Пече се на 200 градуса за около 25-30 минути. След готовност се поръсва със пресния скълцан магданоз.