Необходими продукти :
- 1 кг картофи
- 150 г сирене
- 100 г кашкавал
- 1/3 ч.ч. олио
- 50 г масло
- 3 бр. яйца
- 1-2 с.л. брашно
- 2 ч.ч. прясно мляко
- 5 с.л. кисело мляко
- черен пипер, сол на вкус
Начин на приготвяне :
Картофите се измиват и се обелват, нарязват се на кубчета и се сваряват. Сиренето се натрошава и се смесва с 2/3 от олиото и черния пипер и част от кашкавала. Брашното се запържва леко в маслото и се разрежда с прясното мляко. Полученият сос след като заври се отстранява от огъня, смесва се с разбитите яйца и се овкусява със сол. В намазана с мазнина тавичка се нарежда на пластове картофи сирене и отново картофи. Ястието се залива с приготвеният бешамелов сос, поръсва се с настъргания кашкавал и се пече при умерена температура до леко зачервяване. Поднася се с по 1 лъжица кисело мляко.