RSS

понеделник, 22 юли 2013 г.

Свинско с тортелини и гъбен сос на фурна

Необходими продукти :

500г свински месо
1 глава лук
сол на вкус
черен пипер и кимион на вкус
олио за запръжка
150г тортелини с плънка по желание
1 пакетче крем супа от гъби
200г печурки


Начин на приготвяне :

Тортелините се сваряват предварително, но не изцяло..Трябва съвсем леко да набъбнат. След това се прецеждат от водата и се оставят настрана. В тиган се слага малко олио и се запържват нарязаното свинско месо, лукът - нарязан на полумесеци, овкусява се със сол, пипер и кимион на вкус. Запърженото месо се изсипва в подходяща тава, добавят се тортелините и се разбърква хубаво. След това се запържват нарязаните на филийки пресни гъби. Пакетчето крем супа се смесва с 600мл вода и се добавя към гъбите, разбърква се добре. Ястието се залива с гъбената смес и се пече в предварително загрята фурна около 25-30 минути.

Лятна тиквена манджичка с прясно мляко

Необходими продукти : 



  • 1кг тиквички
  • 2-3 домата
  • 2-3 глави лук
  • 3-4 скълцани скилидки чесън
  • 2-3 стръка копър
  • 2 жълтъка
  • 700 мл прясно мляко 
  • 2 с.л кисело мляко
  • сол и черен пипер на вкус
  • 100г пармезан
  • скълцан магданоз за поръсване
  • олио 


Начин на приготвяне : 


Тиквичките, доматите и лукът се нарязват на кръгчета и се подреждат като се редуват в подмазана с мазнина тава. Добавят се скълцаният чесън и копър, посолява се, добавя се черен пипер на вкус и се полива с мазнина отгоре ( 4-5 с.л олио).Запича се
за 15-20 минути в предварително загрята фурна. След това се прави сосът : прясното и киселото мляко се смесват, разбъркват се добре, прибавят се жълтъците и отново се разбърква добре. Запечените зеленчуци се заливат с тази смес и се пекат още 30-35 минути. При сервиране се поръсва с пармезан и скълцан пресен магданоз.

петък, 19 юли 2013 г.

Patatas Bravas с пилешки бутчета на фурна

Необходими продукти : 



  • 1 кг картофи
  • 2-3 скилидки чесън 
  • зехтин
  • 3 ч.л коняк
  • 1 с.л червен пипер
  • 150 гр доматен сок
  • сол и черен пипер на вкус
  • 2-3 стръка магданоз
  • 4 пилешки бутчета
  • 60г масло


Начин на приготвяне: 

Картофите се обелват и нарязват на средно големи кубчета. За 5-6 минути се слагат във вряща подсолена вода, след което се прецеждат и запържват в тиган, заедно със скълцаните скилидки чесън, червения пипер и доматената салса. Разбърква се добре, след което се добавят конякът и подправките. Картофките се изсипват в подходяща тава, добавят се и изчистените и измити бутчета, като преди това се сложат също за 5-6 минути във врящата подсолена вода. Върху бутчетата се разпределя маслото и се запича в предварително загрята фурна за около 30-35 минути.

неделя, 14 юли 2013 г.

Пирожки с моцарела

Необходими продукти : 


за тестото:



  • 1кг брашно
  • 1 ч.ч зехтин
  • кубче жива мая
  • 1 ч.л захар
  • 1 ч.л сол 
  • 200мл хладка вода
  • 50мл течна сметана


за плънката :


  • 150г настъргана моцарела


Начин на приготвяне : 


Брашното се пресява и изсипва в подходяща купа. Маята се разтваря в хладката вода, добавят се захарта и солта, разбърква се, след което се прибавя и зехтинът. Сместа се изсипва при брашното, добавя се сметаната и се замесва тестото. След като се омеси добре се оставя да втаса. Вече втасалото тесто се нарязва на питчици, които се разточват върху набрашнена плоскост във формата на кръг. С нож се нарязва през средата 4 пъти, така че да се получат триъгълници. В краищата им се слага от моцарелата и се навива на руло (от широката към тясната страна). Пържат се във фритюрник или в тиган в повече мазнина. Сервират се топлички с каничка айран :)


Pisto de verduras - Писто от зеленчуци

Необходими продукти : 



  • 5-6 яйца
  • 1/2 патладжан
  • 1/2 тиквичка
  • 1 глава червен лук
  • 2 червени чушки
  • 2 зелени чушки
  • 100 г сварен зелен фасул
  • 2 домата
  • 3 мариновани чушки
  • 3 скилидки чесън
  • сол и черен пипер на вкус
  • 100г чорисо
  • 150г гъби
  • нарязан магданоз
  • зехтин 

Начин на приготвяне : 


В тефлонов тиган се запържва нарязаното на ситно чорисо. Патладжанът, тиквичката и лукът се нарязват на кубчета. Запържват се в мазнината от чорисото, след което се прибавят нарязаните на колелца зелена и червените чушки, маринованите чушки. Разбърква се добре, прибавят се 2-3 с.л зехтин. Към зеленчуковата смес се прибавят и зеленият фасул, нарязаните гъбки и доматите, нарязани на ситни кубчета. Всичко това се разбърква добре, овкусява се със сол и черен пипер на вкус и се оставя да къкри на слаб огън около 30 минути. Накрая се разбиват яйцата и се прибавят към зеленчуците. Бърка се около 2-3 минути и се сваля от огъня. Скилидките чесън се пресоват и се прибавят заедно с нарязаният на ситно магданоз. Сервира се както топло, така и студено :) 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...