RSS

неделя, 14 юли 2013 г.

Pisto de verduras - Писто от зеленчуци

Необходими продукти : 



  • 5-6 яйца
  • 1/2 патладжан
  • 1/2 тиквичка
  • 1 глава червен лук
  • 2 червени чушки
  • 2 зелени чушки
  • 100 г сварен зелен фасул
  • 2 домата
  • 3 мариновани чушки
  • 3 скилидки чесън
  • сол и черен пипер на вкус
  • 100г чорисо
  • 150г гъби
  • нарязан магданоз
  • зехтин 

Начин на приготвяне : 


В тефлонов тиган се запържва нарязаното на ситно чорисо. Патладжанът, тиквичката и лукът се нарязват на кубчета. Запържват се в мазнината от чорисото, след което се прибавят нарязаните на колелца зелена и червените чушки, маринованите чушки. Разбърква се добре, прибавят се 2-3 с.л зехтин. Към зеленчуковата смес се прибавят и зеленият фасул, нарязаните гъбки и доматите, нарязани на ситни кубчета. Всичко това се разбърква добре, овкусява се със сол и черен пипер на вкус и се оставя да къкри на слаб огън около 30 минути. Накрая се разбиват яйцата и се прибавят към зеленчуците. Бърка се около 2-3 минути и се сваля от огъня. Скилидките чесън се пресоват и се прибавят заедно с нарязаният на ситно магданоз. Сервира се както топло, така и студено :) 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...